Сдружение „Екосвят Родопи“ – Смолян организира 16 младежи за участие в проект „FOCUS“ в Румъния

16 младежи от 4 училища – ЕГ „Иван Вазов“, ПГТТ „Христо Ботев“, ПГИ „Карл Маркс“ и II ОЩ „проф. Асен Златаров“ са в Румъния по проект 2019-2-RO01-KA105-064293, „FOCUS’’на румънската неправителствена организация „Pro Dezvoltare DACIA Association (APDD)“. Проектът се изпълнява по Програма Еразъм+ .

В проекта участват младежи от Испания, Италия, Румъния и България. Провежда се в балнеолечебния комплект в Калкулата, в подножието на Карпатите.

Българските участници са танцьори от ансамбъл „Родопчанче“ и са включени в този младежки обмен като награда за активно участие в дейностите на Сдружение „Екосвят Родопи“.

Целите на FOCUS са:

  • Придобиване на техники за фокусиране (8 техники) за постигане на своето лични и професионални цели за развитие сред 60 младежи чрез пряко участие в проекта;
  • Повишаване на мотивацията за лично и професионално развитие на нивото на 60 младежи, пряко участващи в Проектът;
  • Въвеждане на недискриминационен и положителен манталитет, за да се премахнат дискриминационните и негативните чувства към приобщаване и професионално развитие.

Отличните условия, хубавата природа и професионализма на обучителите Серджиу и Аделина правят младежкия обмен особено приятен. Всички младежи се включват активно в дейностите и продължават да общуват по време на почивките.

А на Българската интеркултурна вечер българските младежи направиха цял концерт.

Настроението което има по време на активностите и по време на българската вечер се вижда тук:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *